Brilio.net - Bucin adalah budak cinta. Julukan tersebut sering diberikan untuk orang yang sedang mabuk cinta. Orang bucin juga dicap akan melakukan segalanya untuk pasangannya. Ya, seperti yang diketahui, ketika jatuh cinta, seseorang biasanya akan melakukan apa pun untuk membuat sang pujaan hati merasa bahagia. Dari mulai memberikan kejutan ataupun kata-kata romantis.

Kata-kata romantis bisa diberikan kapan saja, pagi, siang, ataupun malam hari. Untuk merangkai kata-kata romantis, kamu nggak hanya bisa menggunakan bahasa Indonesia tapi juga bisa dengan bahasa daerah, seperti bahasa Jawa. Saat ini, banyak orang menggunakan bahasa Jawa untuk mengungkapkan perasaannya. Namun, supaya kata-kata yang kamu berikan jadi makin gereget, kamu bisa merangkai kata-kata romantis jadi sebuah pantun.

Buatlah pantun romantis yang bisa menggambarkan kebucinan kamu dengan doi. Bikin dia tersipu malu hingga ketawa ngakak mendengar pantun dengan bahasa Jawa. Sebagai referensi, yuk simak 55 pantun bucin bahasa Jawa, dirangkum brilio.net dari berbagai sumber pada Selasa (12/10).

Pantun bucin bahasa Jawa 4 baris.

Pantun bucin bahasa Jawa © 2021 brilio.net

ANDA MUNGKIN MENYUKAI INI

foto: Instagram/@pantun_jawa

1. Pamit lungo menyang pacaran

Jebule dolan nang Palagan

Senajan ati lagi kelaran

tangi saur kudu tetep jalan

2. Lungo warung tuku jamu

Pesen limo gari siji

Nek aku tresno marang sliramu

opo yo kudu seloro iki

3. Cah wedok sangune bedak,

Ono cah lanang untune gingsul

Niat kulo sampun badhe cedak,

nanging nyatane malah diaturi wangsul

4. Bisa ngendhang

Ora bisa nyuling

Bisa nyawang

Ora bisa nyandhing

5. Jumat kliwon udane gerimis

Enake ngopi karo mendoan

Tak sawang sawang koe tambah manis

Sayange koe ra ngajak balikan

6. Wet kates jumlah e papat

Tuku jamu katutan paku

Wesss rausah sambat

Jodohmu iku sebenere aku

7. Dino Jumat dino Minggu

Lungo wedangan srawung kekancan

Rindune kumat pengen ketemu

Neng kok kelingan wes dadi mantan

8. Tuku gendis nek pasar minggu

Ojo lali tuku madu

Hai manis piye kabarmu

Aku kangen karo esemmu

9. Paijo ngasah belati

Belati gawe mbeteti gurami

Masio koe ngayelke ati

Tapi aku cinta setengah mati

10. Lagi bal-balan kecocok paku

Ora nulungi malah padha ngguyu

Senajan kowe wis ninggal aku

Tetep tek tunggu sekuat-kuate atiku

11. Ngedusi wedhus nganggo banyu

Neng cedak kalen ngisor wit lumbu

Ra ngurus opo jawabmu

Pokokmen I love you

12. Esuk-esuk cuacane cerah

Golek kerja sing barokah

Kancane wis pada nikah

Lhaa aku nglamar ae susah

13. Dino minggu menyang Magelang

Mulihe lewat Solo

Sakjane wes kebacut sayang

Tapi ora wani kondo

14. Ning sumur golek banyu

Banyune ono ning Magetan

Golek bojo ora kudu ayu

Sing penting atine nyaman

15. Tonggo sebelah dodol jamu

Minggu wingi munggah kaji

Yen aku tresno awakmu

Opo kudu seloro iki?

16. Malem jumat tuku jamu

Mulihe lewat Suramadu

Senenge nyanding sliramu

Atiku rasane syahdu

17. Sore-sore numpak yamaha

Tuku jahe nggo gawe jamu

Seora-orane wes berusaha

Senajan ora bernilai ning matamu

18. Tuku cakwe tekan Jerman

Karo pacare dolan ning karoke

Ojo gawe cah wedok nyaman

Yen akhire mbok tinggalke

19. Ning radio ono Budi Doremi

Budi Doremi duet karo Suketi

Masio iki iseh pandemi

Sliramu tetep ning ati

20. Manuk lebet wernane abang

Saben isuk mesti dikeki pakan

Jarene kowe sayang?

Kok malah ditinggalkan?

Pantun bucin bahasa Jawa 2 baris.

Pantun bucin bahasa Jawa © 2021 brilio.net

foto: Instagram/@dagelanparikan

21. Tuku kayu neng cedhak Pasar Triwindu

You are not alone, im here with you

22. Godong tales godong duren

Chat ora dibales padahal online

23. Neng lapangan dolanan dakon karo Paul Pogba

Tiwas tenanan ha kok kono jebul malah mung coba coba

24. Dino minggu tanggal dua dua

Sing dirindu kok malah mendua

25. Ana kembang ketancep paku

Nek temenan sayang temoni Bapakku

26. Udan-udan lemah teles

Tiwas chat di enteni jebul ra dibales

27. Tuku bungkusan, njerone jajanan

Wes kadung nyaman, jebul mung konconan

28. Nonton wayang karo dik salwa

Jarene sayang tapi kok mung liwat WA

29. Mangan roti dicampur kluwo

Duh Gusti paringono jodoh kagem kulo

30. Gula pasir kopine luwak

Wani naksir ora wani nembak

31. Bunga sepatu bunga dahlia

Kalah ayu menang setia

32. Tuku banyu tekan Jerman

Ora kudu ayu sing penting nyaman

33. Weruh coro nang ngisor runtah

Senajan jomblo sing penting atine bungah

34. Lewat Stasiun Tugu nggowo pari

Senajan iki minggu tresnaku ratau prei

35. Dino minggu tanggal dua dua

Sing dirindu kok malah mendua

Pantun bucin bahasa Jawa bikin ambyar.

Pantun bucin bahasa Jawa © 2021 brilio.net

foto: Instagram/@parikan_jowo6969

36. Suket teles kudanan sore

Atiku ngenes mikirke kowe

37. Mbah kakung putune ayu

Arep ditembung malah mlayu

38. Kayu gedang cacahe pitu

Cintaku terhalang karo bapakmu

39. Kathol suwek kecepit lawang

Gayane cuek padahal sayang

40. Ngombe cincau mangane bakwan

Mung sebatas konco tapi nduwe perasaan

41. Kendaraan baru di gondol pacu

Woy cah ayu, I love you

42. Tuku siwak malem kemis

Yen kroso penak ora gelem uwes

43. Nyambut gawe maculi sawah

Ora ono kowe ora masalah

44. Kuwi wit degan udu koco

Iki perasaan ojo mbok gawe loro

45. Ngombe es cendol gulone putih

Wes atiku mbuk gondol malah digawe sedih

46. Godong klapa jenenge klari

Arep nyapa wedi dicueki

47. Nyangking klapa kiwe tengen

Ora nyapa ora berarti ora kangen

48. Tuku dawet nang pinggir dalan

Pikirane mumet mantane wes nyebar undangan

49. Dinone kamis tanggale pitu

Arepo hubunganmu romantis durung tentu wong tuwone setuju

50. Tuku bungkusan, njerone jajanan

Wes kadung nyaman, jebul mung konconan

51. Kembang dahlia kembang krisan

Kegawa angin tiba nang ratan

Percuma esih nyimpen perasaan

Nek wis ora mungkin bisa dadian

52. Tuku sego duite ilang

Tekan omah entuk ketan

Eehh aku cuma mau bilang

Piye kabarmu mantan?

53. Sore-sore masak rempelo ati

Mak bedhundhug ono wong edan

Piye wis tak tresnani setengah mati

Malah jebul kowe main wedokan

54. Kitab kuning kitabe santri

Tahu tempe menu sarapan

Ayo kabeh sing sregep ngaji

Tak usahlah kelingan mantan

55. Adiku dolan Semarang

Mulihe tuku unggas

Wis kadung sayang

Blas ora digagas

(brl/tin)

RECOMMENDED BY EDITOR